Sheperd’s pie er en kjøttdeig pai med potetstappe lokk !
En skikkelig god kosemat som ikke er vanskelig å lage, Passer perfekt for hele familien.
Ingredienser potetstappe:
- 1 kg poteter
- 2 ts oregano
- 150 ml vann
- 3 SS oliven olje
- Salt og pepper etter smak
Ingredienser kjøttfyll:
- 500 g kjøttdeig
- 1 stk løk finhakket
- 3 stk fedd hvitløk finhakket
- 2 stk håndfull fersk koriander
- 1 stk finhakket paprika
- 1 1/2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts paprika pulver
- 150 ml kylling buljong
- 2 SS tomatpuré
Fremgangsmåte:
- Skrell potetene og kok de møre
- Løs potetene og rør inn oliven olje, salt, pepper og oregano og tilsett litt og litt av vannet.
- Finhakk løk og hvitløk fres det til de får en gyllen farge. Tilsett kjøttdeigen og stek det sammen med løken og hvitløken.
- Finhakk paprikaen og koriander, tilsett det i kjøttblandingen.
- Ha i salt, pepper, paprika pulver og tomatpuré, bland alt godt sammen.
- Ha i vannet med kylling buljong, la det små koke i 5 – 10 minutter.
- Ha kjøttblandingene over i en dyp ildfast form, legg potetmosen over kjøttdeigen som ett lokk.
- Stekes i stekeovn på 200 °C i 30 minutter til toppen er gyllen.
Server retten med en frisk salat.
Velbekomme!
5 kommentarer
Så godt 🙂 Takk for oppskrift! Ha en fin helg 🙂
Takk 😁
Nam! 🙂 Så godt det så ut! 🙂
😁
Dette fikk jeg lyst til å prøve😋👌🏼