Shepherd’s pie

Sheperd’s pie er en kjøttdeig pai med potetstappe lokk !

En skikkelig god kosemat som ikke er vanskelig å lage, Passer perfekt for hele familien.

Ingredienser potetstappe: 

  •  1 kg poteter
  • 2 ts oregano
  • 150 ml vann
  • 3 SS oliven olje
  • Salt og pepper etter smak

Ingredienser kjøttfyll:

  •  500 g kjøttdeig
  • 1 stk løk finhakket
  • 3 stk fedd hvitløk finhakket
  • 2 stk håndfull fersk koriander
  • 1 stk finhakket paprika
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ts paprika pulver
  • 150 ml kylling buljong
  • 2 SS tomatpuré

Fremgangsmåte:

  1.  Skrell potetene og kok de møre
  2. Løs potetene og rør inn oliven olje, salt, pepper og oregano og tilsett litt og litt av vannet.
  3. Finhakk løk og hvitløk fres det til de får en gyllen farge.  Tilsett kjøttdeigen  og stek det sammen med løken og hvitløken.
  4. Finhakk paprikaen og koriander, tilsett det i kjøttblandingen.
  5. Ha i salt, pepper, paprika pulver og tomatpuré, bland alt godt sammen.
  6. Ha i vannet med kylling buljong, la det små koke i 5 – 10 minutter.
  7. Ha kjøttblandingene over i en dyp ildfast form, legg potetmosen over kjøttdeigen som ett lokk.
  8. Stekes i stekeovn på 200 °C i 30 minutter  til toppen er gyllen.

Server retten med en frisk salat. 

Velbekomme!

5 kommentarer

Siste innlegg