Marmorkake

Marmorkake er en god gammeldags kake, der du blander en lys og mørk kakerøre (vanilje og sjokolade) å bland de to rørene forsiktig sammen sånn at du får ett fint marmor mønster.

Ingredienser:

  •  225 g smør
  • 225 g sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 4 stk egg
  • 225 g hvetemel
  • 3 SS melk
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 1/2 SS kakaopulver
  • 2 SS melk

Fremgangsmåte:

  1.  Forvarm ovnen til 175 °C
  2. Finn frem en bakebolle, rør smør og sukker sammen tilsett ett og ett egg, rør godt mellom hvert egg.
  3. Ha i melet litt etter litt mens du rører rundt, tilsett vanilje sukkeret, bakepulver og 3 SS melk.
  4. Hell halvparten av røren i en annen bakebollen og sikt i kakaoen og 2 SS melk. (Du kan tilsette 2 ts vaniljesukker i kakao røren)
  5. Smør en rund eller English cake kakeform med litt smør eller olje. Hell først litt av den lyse kakerøren i formen, deretter den mørke , å sånn forsetter du til du blir tom for røre.
  6. Bruk en gaffel eller kniv å dra den igjennom kaken 4 ganger for å få en fin marmorefftekt.
  7. Stek kaken på nederste rille i 45 – 50 minutter. Avkjøl kaken på en rist.

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg