Mafrum – fylte poteter
Mafrum er en rett fra det Libyske kjøkken. En miks med kryddret kjøttdeig fylt i potet skiver “sandwich” og kokt i tomat saus.
En god og spennende variant på de vanlige kjøttkakene og poteter.
Ingredienser:
- 5 stk store poteter
- 500 g kjøttdeig
- 3 SS brødrasp
- 2 stk egg
- 1/2 stk løk
- 1 stk store neve fersk koriander
- 1/2 ts kanel
- 1 ts spisskummen
- 2 ts paprika pulver
- 1/2 ts pepper
- 1 1/2 ts salt
- 3 SS olje for steking
saus:
- 1 SS olje
- 2 fedd hvitløk
- 2 SS paprika pulver
- 4 SS tomat pure
- 500 ml vann
- 3 stk tomater
- 1 stk liten løk
- 1 1/2 ts salt
- 1 1/2 ts pepper
fremgangsmåte:
- Skrell potetene
- Kutt poteten i en V form (1,25 cm) se bilde nederst i fremgangsmåten
- Finn en bolle og bland kjøttet, krydderet , 2 egg og brødrasp.
- Bruk en spiseskje ta kjøttdeigen og fyll kjøttet nedi potetene, trykk det hardt ned.
- Tilsett olje i en stekepanne og stek potet-kjøttet på hver side til de får en gylden farge
- Legg de ferdig stekte potet-kjøtt bitene på en asjett og start tilberedning av sausen
- Finn en stor dyp stekepanne, varm oljen i pannen og tilsett finhakket hvitløk og paprika pulver, stek fort sånn at det ikke brenner seg
- Tilsett tomat pure og vann og rør alt godt sammen
- Tilsett tomaten, løk , salt og pepper
- Vent til det begynner å småkoke , tilsett potetbitene med kjøtt, legg på lokk og la det koke på svak varme i 45 minutter.
Server det alene sånn som det Er, eller server det med ris eller couscous !
Nytt retten med spennende smaker og god lukt .
Velbekomme!
2 kommentarer
Wow.. dette skal prøves👍
😁👍