Mafrum – fylte poteter

Mafrum – fylte poteter

Mafrum er en rett fra det Libyske kjøkken. En miks med kryddret kjøttdeig fylt i potet skiver “sandwich” og kokt i tomat saus.

En god og spennende variant på de vanlige  kjøttkakene og poteter.

Ingredienser:

  • 5 stk store poteter
  • 500 g kjøttdeig
  • 3 SS brødrasp
  • 2 stk egg
  • 1/2 stk løk
  • 1 stk store neve fersk koriander
  • 1/2 ts kanel
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ts paprika pulver
  • 1/2 ts pepper
  • 1 1/2 ts salt
  • 3 SS olje for steking

saus:

  • 1 SS olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 SS paprika pulver
  • 4 SS tomat pure
  • 500 ml vann
  • 3 stk tomater
  • 1 stk liten løk
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 1/2 ts pepper

fremgangsmåte: 

  1. Skrell potetene
  2. Kutt poteten i en V form (1,25 cm) se bilde nederst i fremgangsmåten
  3. Finn en bolle og bland kjøttet, krydderet , 2 egg og brødrasp.
  4. Bruk en spiseskje ta kjøttdeigen og fyll kjøttet nedi potetene, trykk det hardt ned.
  5. Tilsett olje i en stekepanne og stek potet-kjøttet på hver side til de får en gylden farge
  6. Legg de ferdig stekte potet-kjøtt bitene på en asjett og start tilberedning av sausen
  7. Finn en stor dyp stekepanne, varm oljen i pannen og tilsett finhakket hvitløk og paprika pulver, stek fort sånn at det ikke brenner seg
  8. Tilsett tomat pure og vann og rør alt godt sammen
  9. Tilsett tomaten, løk , salt og pepper
  10. Vent til det begynner å småkoke , tilsett potetbitene med kjøtt, legg på lokk og la det koke på svak varme i 45 minutter.

Server det alene sånn som det Er, eller server det med ris eller couscous !

Nytt retten med spennende smaker og god lukt .

Velbekomme!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg