Lette små rundstykker

Har du lyst til å skjemme deg selv bort med nystekte hjemmelagde rundstykker.

For å lage disse rundstykkene trenger du kun fem ingredienser, I tillegg så er disse rundstykkene vegetariske!

Pensling med egg eller ikke er helt opp til deg, hvis du pensler med egg kan du drysse litt sesamfrø før steking. Håper det smakes!

Ingredienser:

  •  25 g fersk gjær (kan byttes ut mot tørrgjær)
  • 50 g smør (melkfri)
  • 2.5 dl lunket vann
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 375 g hvetemel

Ps! Liten oppskrift, du kan doble oppskriften om ønskelig.  

Fremgangsmåte:

  1.  Smelt smøret og ha vannet oppi sammen med smøret.
  2. Løs gjæren opp i smørvannet i ca 5 min. sørg for at smørvannet er fingervarmt.
  3. Bland mel, salt og sukker i en bolle. Ha i smørvannet med gjæren i litt etter litt.
  4. Elt deigen godt i 10 – 15 min i en kjøkkenmaskin til deigen blir fin, smidig og til den slipper bollen.
  5. La deigen heve på ett lunt sted i 1 time.
  6. Da deigen er ferdig hevet hell den ut på kjøkkenbenken og kan den sammen.
  7. Del opp deigen til passe store deler og trill de ut til å bli små runde rundstykker.
  8. Ha de over på ett stekebrett med bakepapir, la rundstykkene stå å etterheve i 15 min
  9. Forvarm ovnen til 200 °C
  10. Pensle rundstykkene med egg (om ønskelig) strø over litt sesamfrø.
  11. Sett stekebrette med rundstykkene midt i ovnen og stek de i 13 – 15 min på 200 °C til de blir gylne og gjennomstekte.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg