Marmorkake er en god gammeldags kake, der du blander en lys og mørk kakerøre (vanilje og sjokolade) å bland de to rørene forsiktig sammen sånn at du får ett fint marmor mønster.
Ingredienser:
- 225 g smør
- 225 g sukker
- 1 ts bakepulver
- 4 stk egg
- 225 g hvetemel
- 3 SS melk
- 2 ts vaniljesukker
- 2 1/2 SS kakaopulver
- 2 SS melk
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 175 °C
- Finn frem en bakebolle, rør smør og sukker sammen tilsett ett og ett egg, rør godt mellom hvert egg.
- Ha i melet litt etter litt mens du rører rundt, tilsett vanilje sukkeret, bakepulver og 3 SS melk.
- Hell halvparten av røren i en annen bakebollen og sikt i kakaoen og 2 SS melk. (Du kan tilsette 2 ts vaniljesukker i kakao røren)
- Smør en rund eller English cake kakeform med litt smør eller olje. Hell først litt av den lyse kakerøren i formen, deretter den mørke , å sånn forsetter du til du blir tom for røre.
- Bruk en gaffel eller kniv å dra den igjennom kaken 4 ganger for å få en fin marmorefftekt.
- Stek kaken på nederste rille i 45 – 50 minutter. Avkjøl kaken på en rist.
3 kommentarer
Den så skikkelig god ut 🙂 Kos deg 🙂
Takk 😁
Så veldig god ut.😍😍😍