Verdens beste laktosefri boller

Denne oppskriften gir helt fantastiske og luftige boller, i tillegg passer denne oppskriften perfekt for dem som har laktoseintoleranse eller for dem som foretrekker baksten uten melk.

Ingredienser:

  •  3 dl soyamelk (Eller vann)
  • 50 g fersk gjær
  • 560 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 1 ts salt
  • 2 egg
  • 75 g nøytral olje

fremgangsmåte:

  1.  Varm soyamelken til den er fingervarm, og bland i gjæren til den blir helt oppløst.
  2. Bland  hvetemel, sukker, egg, salt og oljen. Tilsett soyamelken og gjæren litt etter litt.
  3. Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
  4. Dekk bakebollen med ett klede, sett den til heving på ett lunt sted i 1 time.
  5. Hell deigen ut på melet bakebord og rull de til runde boller.
  6. Ha de over på ett stekebrett med bakepapir.
  7. Dekk bollene med et klede og la de heve i 1 time til.
  8. Forvarm ovnen til 180 °C
  9. Pensle bollene med egg.
  10. Stek bollene midt i ovnen i 10 – 15 min til de er gyllenbrune.
  11. Avkjøl på rist.

Tips: du kan ha i rosiner eller sjokolade.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg