Denne oppskriften gir helt fantastiske og luftige boller, i tillegg passer denne oppskriften perfekt for dem som har laktoseintoleranse eller for dem som foretrekker baksten uten melk.
Ingredienser:
- 3 dl soyamelk (Eller vann)
- 50 g fersk gjær
- 560 g hvetemel
- 80 g sukker
- 1 ts salt
- 2 egg
- 75 g nøytral olje
fremgangsmåte:
- Varm soyamelken til den er fingervarm, og bland i gjæren til den blir helt oppløst.
- Bland hvetemel, sukker, egg, salt og oljen. Tilsett soyamelken og gjæren litt etter litt.
- Elt deigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd.
- Dekk bakebollen med ett klede, sett den til heving på ett lunt sted i 1 time.
- Hell deigen ut på melet bakebord og rull de til runde boller.
- Ha de over på ett stekebrett med bakepapir.
- Dekk bollene med et klede og la de heve i 1 time til.
- Forvarm ovnen til 180 °C
- Pensle bollene med egg.
- Stek bollene midt i ovnen i 10 – 15 min til de er gyllenbrune.
- Avkjøl på rist.
Tips: du kan ha i rosiner eller sjokolade.
0 kommentarer