kjøttfri tirsdag!
vegetar stekepanne lasagne
Oppskrift nederst av innlegget
En kjøttfri dag i uken er noe vi fleste kan klare. Kjøttfri middag betyr ikke at det er en kjedelig og smakløs middag, du kan lage mye godt og spennende uten kjøtt å i tillegg er det ett miljøtiltak vi alle kan gjøre, i tillegg er en eller flere kjøttfri dag i uken bra for helsen og dyrevelferd.
Det er vell ingenting bedre enn å være med å gjøre noe lett og godt for klimaet men også ha en god og smakfull middag.
Denne retten passer også perfekt nå som vi snart går inn i en måned med masse julemat og jule snacks.
Ingredienser :
- 6 stk sjampinjong
- 1 stk rødløk
- 1 stk rød paprika
saus:
- 2 stk store tomater
- 1 stk glass lasagne saus
- 1 neve fersk koriander
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- 1 ts paprika pulver
fremgangsmåte:
- Skrell og vask sjampinjongen
- Stek sjampinjongen i litt olje i 5 minutter
- Tilsett rødløken med sjampinjongen og stek til løken har blitt blank
- Vask og kutt paprikaen, tilsett den i pannen med løken og sjampinjongen stek i 3 min, pannen av varmen og sett til side
- Finn en kjele for sausen, kutt tomaten i terninger stek den i kjelen med litt olje, stek den til væsken ifra tomaten nesten er borte
- Tilsett glasset med lasagne sausen
- Tilsett blandingen med løk, paprika og sjampinjong
- Tilsett frisk koriander, salt , pepper og paprika pulver
- Kok det i 10 minutter på medium varme
- Finn en passe stor stekepanne til å lage lasagnen i
- Ha litt av tomat-lasagne sausen i bånd, fordel lasagne plater over sausen. Gjenta med å legge tomat-lasagne sausen over lasagne platene.
- Gjenta det samme igjen med sausen og lasagne platene .
- Legg revet ost på toppen
- Sett på lokk og stek på medium svak varme i 30 minutter
tips: legg lasagne platene i en bolle med litt vann mens du tilbereder sausen .
Server lasagnen med en grønn ruccola salat .
0 kommentarer