Sugar cookies !
“Milk and cookies”. Disse søte og små sugar cookies får deg rett inn i julestemning! Du kan lage disse i en stekepanne (sånn som jeg har gjort). Eller stek de i stekeovnen.
Ingredienser:
- 170 g romtemperert smør
- 150 g sukker
- 1 stk egg
- 2 ts vaniljesukker
- 280 g mel
- 1/2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
- Finn frem en kjøkkenmaskin eller håndmikser. Bland smør og sukker sammen til det får en kremete konsistens.
- Ha i egget og vaniljesukkeret.
- Bland mel, bakepulver og salt sammen. Ha halvparten av melblandingen i bollen med smør, sukker og egget.
- Fortsett å visp til nesten alt er helt blandet inn, tilsett resten av melet. Visp til alt er godt blandet.
- Hvis deigen fortsatt virker for myk tilsett 1 SS ekstra mel til du får en deig som er lett å rulle ut.
- Del deigen inn i to like store deler, rull de til to store baller. Pakk de inn i plastfolie og sett de i kjøleskapet i 1-2 timer eller opp til 2 dager før du baker ut kakene.
- Finn en passe stor stekepanne til å steke kjeksene i.
- (Hvis du foretrekker å steke de i ovn må du for varme ovnen til 177 °C)
- Rull ut deigen og trykk ut cookisene med pepperkake former.
- Stek de på svak varme i 6 minutter på hver side i en stekepanne
- Eller i stekeovn på 177 °C i 10 – 12 minutter.
- La de bli helt avkjølte før du eventuelt dekorerer de med glasur.
0 kommentarer