Stekt laks og grønnsaker i hjemmelaget nøtte krydder

Stekt laks og grønnsaker  i panne med hjemmelaget nøtte krydder. 

Det er mye godt og spennende du kan lage med fisk , det må ikke alltid bli laks i ovn med poteter og smør.   Siden jeg ikke har tilgang på stekeovn prøver jeg hele tiden å finne på nye og spennende oppskrifter til fisk og kjøtt.

Her har jeg en oppskrift på en deilig rett med stekepanne stekte grønnsaker og laks , med egen hjemmelaget nøtte krydder som jeg marinerte laksen i.

Jeg kom på denne nøtte krydder oppskriften i farten fordi jeg følte at jeg ville ha litt andre smaker enn de vanlige krydderne.

Denne oppskriften er beregnet til to, men du kan bare tilsette litt ekstra fisk og grønnsaker hvis dere er flere! 

Oppskrift: 

  • 2 stk laksefilet uten skinn
  • 2 stk poteter
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk squash
  • 2 SS olje til steking

Nøtte-krydder :

  • 2 SS pistasj nøtter
  • 2 SS finhakket mandler uten skall
  • 2 SS solsikkefrø uten skall
  • 1 neve frisk koriander
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  •  SS olje

fremgangsmåte for nøtte-krydderet:

  1. Ha alt i en stekepanne
  2. Ha litt olje i nøtte-krydder blandingen og stek alt i noen få minutter , ca 5 minutter. Men pass på at det ikke blir brent!
  3. Da det er ferdig stekt sett det til side mens du tilbereder grønnsakene og fisken.

fremgangsmåte:

  1. Før du begynner å kutte grønnsakene legg laksen i en liten bolle med litt olje, hell halvparten av nøtte-krydderet over laksen, gni det godt rundt hele laksen og la laksen ligge å marinere seg til grønnsakene er klare.
  2. Kutt potetene, gulrøttene, squashen, og løken i strimler
  3. Ha alt oppi en passe stor stekepanne med 2 SS olje
  4. Ha litt salt og pepper over grønnsakene og stek det på medium svak varme i 20 minutter . Ha LITT vann over grønnsakene sånn at det ikke brenner seg under steking .
  5. Da det er ferdig stekt tilsett 1 SS av nøtte-krydderet i grønnsakene og bland det godt, tilsett laksen og lekk resten av krydderet oppå laksen
  6. Stek laksen først på en side i 5 minutter, deretter snu laksen og stek den andre siden med krydderet ned mot pannen i 5 minutter.
  7. Etter 5 minutter snu laksen igjen og fortsett å stek under lokk i 15 minutter på svak varme.
  8. Hvis det virker tørt, hell LITT vann i pannen sånn at det ikke brenner seg .

 

Server varm og nyt !

Velbekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg