STEKT LAKS I SITRON-SMØR SAUS
Det her er en god og lett lakse rett som alle kommer til å elske. Den skal være litt sprø utenpå men inni skal den være myk og saftig.
Det er vanskelig å ta feil med denne retten , den har minimalt med ingredienser men den har en fantastisk smak !
Ingredienser:
- 2 stk laksefilet uten skinn
- 3 SS Sitron saft
- 1 SS olje
- 2 SS smør
- 3 fedd hvitløk
- 1 løk
- 1 neve frisk koriander
- Salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte:
- Tørk av laksefileten med kjøkken papir
- Finhakk løken, hvitløken og koriander
- Krydre laksen på begge sider med salt og pepper
- Ha litt av sitronsaften på begge lakse filetene
- Varm 1 SS olje i en stekepanne
- Legg laksen i stekepannen og press de litt hardt bed mot stekepannen sånn at de får en litt sprø overflate, gjør dette på begge sider av laksen
- Tilsett smøret , løken, hvitløken , sitronsaften og koriander
- Rør smeltet smør rundt hver filet. smøret vil bli litt brunt
- Stek alt sammen på svak varme i 10 minutter til.
Tips:
Ikke bruk tørr koriander til steking. Du kan tilsette litt hvitvin i sausen foren ekstra god smak.
0 kommentarer