STEKEPANNE PIZZA
Siden jeg enda ikke har fått skaffet meg en ovn ble det pizza i en stekepanne idag.
Det her er en morsom og annerledes måte å lage pizzaen på, stekepanne pizza passer perfekt for hytteturer , camping, på grillen eller om du rett og slett bare har lyst til å eksperimentere med noe nytt.
Metoden er veldig enkel. Du lager den samme pizzadeigen som du ellers pleier å gjøre , så kjevler ut deigen til en passe stor størrelse som passer inn i stekepannen som du skal bruke .
Ingredienser:
- 3 dl vann
- 1/2 pk gjær
- 2 SS olje
- 7 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
fremgangsmåte:
- Rør gjæren ut i fingervarmt vann
- Tilsett olje , salt og hvetemel
- Elt deigen godt sammen
- Sett deigen på ett lunt sted og la deigen heve til dobbel størrelse
- Ca 30 – 40 min
- Da deigen er ferdig hevet hell den ut på benken og rull den ut til en stor ball.
- Del deigen opp i passe store biter
- Rull de ut til passe store stykker og rull de ut sånn at de passer oppi stekepannen
- Spray litt olje i en stekepanne og legg deigen oppi pannen
- Prikk små hull i den siden som er opp med en gaffel
- Stek den på medium svak varme i 5 minutter, du kan løfte den opp innimellom forå sjekke at den ikke blir brent
- Da den er ferdig stekt på den ene siden, snu den over på den andre siden
- Nå kan du begynne å legge på det fyllet du vil ha. (Pizza saus, ost å den toppingen du har lyst på)
- Etter at du har tatt på pizza saus, ost og ønsket topping fortsett å stek pizzaen i 5 – 6minutter under lokk på medium svak varme. (Pass på at den ikke brenner seg).
tips: hvis du skal ha løk på pizzaen, stek den litt i en stekepanne først, i stede for kjøtt kan du bruke tunfisk, men stek den litt i pannen først.
På pizzaen min valgte jeg å ha på : mais, stekt tunfisk og stekt løk .
Velbekomme!
0 kommentarer