Let it snow, let it snow, let it snow…☆
sjokolade-kokos snøballer!
Lette å lage, å disse skal ikke stekes! Morsom å lage med barnene.
Tenk om det kunne ha snødd disse gode sjokolade-kokos snøballer, i stede for kald snø! nam, nam ! ♡
Ingredienser:
- 240 g havregryn (axa, eller en annen type)
- 240 g revet kokos
- 150 g smør
- 150 ml melk (bruk mandelmelk for en melkefri versjon)
- 200 g sukker
- 6 SS kakaopulver
- 1/2 ts salt
- 2 ts mandel ekstrakt (du kan bytte det ut mot vanilje ekstrakt hvis du vil det)
Fremgangsmåte:
- Ha smør, melk, sukker og kakaopulver i en kjele på medium varme.
- Rør rundt til smøret smelter helt.
- La det koke i 1 minutt.
- Ha i mandel ekstrakten, bland inn havregrynet og revet kokos.
- Bland alt godt sammen
- Dekk kjelen med plastikk, sett den i kjøleskapet i minst 1 time for å avkjøles.
- Etter 1 time den ut på av kjøleskapet og form små baller på størrelse som en golfball (eller litt mindre)
- Bruk en spiseskje eller kake-skje og form de til baller i hånden.
- Rull de i litt revet kokos og sett de på ett brett eller tallerken. Dekk til med plastfolie og la de få hvile i kjøleskapet i 1 time.
- Nå er de klar til servering.
De holderseg perfekt i kjøleskapet opp til en uke, de kan stå ute på bordet i en boks / glass bolle opp til 3 dager. Du kan også fryse de og ta de opp etter behov!
Tips: fine å gi som gave, ha de oppi ett fint glass eller boks og gi de til noen som er glad i sjokolade og kokos ♡
0 kommentarer