Sjokolade-kokos snøballer

Let it snow, let it snow, let it snow…☆

 sjokolade-kokos snøballer!

Lette å lage, å disse skal ikke stekes! Morsom å lage med barnene.

Tenk om det kunne ha snødd disse gode sjokolade-kokos snøballer, i stede for kald snø! nam, nam ! ♡ 

Ingredienser: 

  • 240 g havregryn (axa, eller en annen type)
  • 240 g revet kokos
  • 150 g smør
  • 150 ml melk (bruk mandelmelk for en melkefri versjon)
  • 200 g sukker
  • 6 SS kakaopulver
  • 1/2 ts salt
  • 2 ts mandel ekstrakt (du kan bytte det ut mot vanilje ekstrakt hvis du vil det)

Fremgangsmåte:

  1. Ha smør, melk, sukker og kakaopulver i en kjele på medium varme.
  2. Rør rundt til smøret smelter helt.
  3. La det koke i 1 minutt.
  4. Ha i mandel ekstrakten, bland inn havregrynet og revet kokos.
  5. Bland alt godt sammen
  6. Dekk kjelen med plastikk, sett den i kjøleskapet i minst 1 time for å avkjøles.
  7. Etter 1 time den ut på av kjøleskapet og form små baller på størrelse som en golfball (eller litt mindre)
  8. Bruk en spiseskje eller kake-skje og form de til baller i hånden.
  9. Rull de i litt revet kokos og sett de på ett brett eller tallerken. Dekk til med plastfolie og la de få hvile i kjøleskapet i 1 time.
  10. Nå er de klar til servering.

De holderseg perfekt i kjøleskapet opp til en uke, de kan stå ute på bordet i en boks / glass bolle opp til 3 dager. Du kan også fryse de og ta de opp etter behov! 

Tips: fine å gi som gave, ha de oppi ett fint glass eller boks og gi de til noen som er glad i sjokolade og kokos ♡

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg