Shakshuka

                SHAK-SHAK-SHUKA ! 

Dagens rett idag ble shakshuka , nå som det begynner å gå til mørkere tider er det godt med noe lett som varmer.  Dette er en rett ifra nordafrikanske og jødisk kjøkken. Shakshuka er en rett som du kan spise til frokost, lunsj eller middag!  Lettere forklart på hva shakshuka er, så er det egg posjert i en deilig tomatsaus. 

Ingredienser

2 porsjoner 

  •  3 fedd hvitløk 
  • 1 løk 
  • 1 rød paprika 
  • 1/2 stk halv rød chili 
  • 3 SS olje 
  • 4 Store ! Tomater 
  • 2 SS tomatpuré
  • 2 ts spisskummen 
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 ts pepper 
  • 3 ts salt – eller etter ønske 
  • 4 egg 
  • 1 håndfull koriander 
  • 2,5 dl vann 

Fremgangsmåte: 

  1. Finhakk løk, hvitløk, chili og paprika
  2. Varm 3 SS olje i en panne og fres løken, hvitløk, chili og paprika til den blir blank . 
  3. Bland krydderet sammen med løken, hvitløken, chilien og paprikaen og fres i 1 minutt.  
  4. Kutt tomaten i terninger , å bland det sammen med det andret. Tilsett 2,5 dl vann og la det koke under lokk i 20 min. 
  5. Da tomatsausen er myk, bland inn salt, pepper, koriander og knekk ett og ett egg ned i tomatsausen. La retten koke med lokk på middels varme i 10 – 15 minutter.  

Server shakshukaen med fersk loff eller focaccia. Du kan også servere shakshukaen med en grønn side salat. 

Tips : ha litt fetaost oppå shakshukaen etter at den er ferdig kokt . ! 

Håper det smakes! 

Ha en fortsatt god søndagskveld ?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg