Orientalsk burger

.Hjemmelagd hamburger med en orientalsk vri. 

“Bilder nederst i oppskriften”.

Hva er vel ikke bedre enn hjemmelaget mat? Selv omdet kan være litt tidskrevende er det ingenting som smaker bedre enn mat som det har blitt brukt tid og kjærlighet på. 

Her er oppskriften på min orientalske versjon på hamburger.  

Oppskrift :

  • 500 gr kjøttdeig
  • 1 håndfull koriander – frisk og finhakket
  • 1 stk egg
  • 2 SS brødrasp
  • 2 fedd hvitløk – finhakket
  • 1 stk liten rødløk – finhakket
  • 2 ts spisskummen
  • 1 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte: 

  • Ha kjøttdeigen i en bolle. Finhakk hvitløk, rødløk og koriander bland det oppi kjøttdeigen med egget, brødrasp, salt, pepper, chilipulver og spisskummen.
  • Bland deigen enten med en sleiv eller rene hender.
  • Legg blandingen på en fjøl og form den til en tykk medium lang pølse å deretter del opp til passe store stykker som du former til medium store burgere, trykk de litt ned men ikke lag de for flate .
  • Forvarm en stekepanne med litt olje eller smør. Stek burgerne ca 4 minutter på hver side.

Tilbehør kan du velge selv.  

Her gjorde jeg det så enkelt som å legge på litt tomat og salat blader.  

Bon appetite ?

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg