Middelhavs laks

En lett og smaksrik lakserett som bringer deg rett til drømmene om ferie ved Middelhavet.

Nå i disse corona tider er det litt problematisk å ta sommerferie turen sin til Syden og ved Middelhavet, så hvorfor ikke lage din egen middelhavs rett mens du drømmer deg bort til Middelhavets lange hvite strender.

Ingredienser:

2 porsjoner 

  •  2 stk laksefilet
  • 1 stk rødløk
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 rød paprika
  • 2 stk tomater
  • 4 SS tomatpure
  • 4 fedd hvitløk (kuttet i biter)
  • 1 stk sitron
  • 6 SS kikerter
  • 2 dl vann
  • 2 SS oliven olje
  • 3 SS sitron saft
  • 1 stk håndfull fersk persille
  • 1 SS tørket koriander
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 1/2 ts spisskummen
  • Salt og pepper etter smak

marinade til laksen:

  •  2 SS olje
  • 1 ts paprika pulver
  • 1/2 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 1/2 spiskummen

fremgangsmåte: 

  1. Mariner laksen i litt olje og krydder mens du steker grønnsakene.
  2. Kutt rødløken i strimler og hvitløken.  Fres de i litt olje til de får en gyllen farge, kutt paprikaen i strimler og tilsett de i stekepannen med løken og hvitløken. Stek til de blir myke og får en gyllen farge.  Pass på at de ikke blir brent
  3. Kutt tomaten i små terninger og tilsett de i stekepannen med løken, hvitløken og paprikaen.
  4. Tilsett krydderne og bland alt godt sammen.
  5. Tilsett tomatpuré, vannet, oljen, sitronsaften og kikerter. Bland alt godt sammen og la det småkoke på medium varme i 15 minutter.
  6. Forvarm stekeovnen til 180 °C.
  7. Ha tomat- grønnsaksblandingen over i en ildfast form, tilsett litt mer væske om nødvendig. Legg laksefileten over grønnsakene, strø fersk persille over laksen og legg sitronskiver oppå laksen.
  8. Sett formen midt i ovnen og stekt den i 15 – 20 minutter.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg