En lett og smaksrik lakserett som bringer deg rett til drømmene om ferie ved Middelhavet.
Nå i disse corona tider er det litt problematisk å ta sommerferie turen sin til Syden og ved Middelhavet, så hvorfor ikke lage din egen middelhavs rett mens du drømmer deg bort til Middelhavets lange hvite strender.
Ingredienser:
2 porsjoner
- 2 stk laksefilet
- 1 stk rødløk
- 1/2 gul paprika
- 1/2 rød paprika
- 2 stk tomater
- 4 SS tomatpure
- 4 fedd hvitløk (kuttet i biter)
- 1 stk sitron
- 6 SS kikerter
- 2 dl vann
- 2 SS oliven olje
- 3 SS sitron saft
- 1 stk håndfull fersk persille
- 1 SS tørket koriander
- 2 ts paprika pulver
- 1 1/2 ts spisskummen
- Salt og pepper etter smak
marinade til laksen:
- 2 SS olje
- 1 ts paprika pulver
- 1/2 ts pepper
- 1 ts salt
- 1/2 spiskummen
fremgangsmåte:
- Mariner laksen i litt olje og krydder mens du steker grønnsakene.
- Kutt rødløken i strimler og hvitløken. Fres de i litt olje til de får en gyllen farge, kutt paprikaen i strimler og tilsett de i stekepannen med løken og hvitløken. Stek til de blir myke og får en gyllen farge. Pass på at de ikke blir brent
- Kutt tomaten i små terninger og tilsett de i stekepannen med løken, hvitløken og paprikaen.
- Tilsett krydderne og bland alt godt sammen.
- Tilsett tomatpuré, vannet, oljen, sitronsaften og kikerter. Bland alt godt sammen og la det småkoke på medium varme i 15 minutter.
- Forvarm stekeovnen til 180 °C.
- Ha tomat- grønnsaksblandingen over i en ildfast form, tilsett litt mer væske om nødvendig. Legg laksefileten over grønnsakene, strø fersk persille over laksen og legg sitronskiver oppå laksen.
- Sett formen midt i ovnen og stekt den i 15 – 20 minutter.
0 kommentarer