Marrokansk fisk

Marrokansk fisk

marrokansk fisk – eller fisk i tomat-paprika saus.   Det her er en annen god måte å tilberede din fiske rett på. Den er saftig, smakfull og fargerik.   

I denne retten bruker jeg laks, men du kan også bruke en annen fisk hvis du ønsker det.

Ingredienser:
  • 2 stk laksefilet uten skinn
  • 2 SS olje
  • 3 stk store tomater
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 SS tomatpure
  • 1 håndfull frisk koriander
  • 1 1/ ts paprika pulver
  • 2 ts spisskummen
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts salt
  • Saft fra 1/2 sitron
  • 1/2 stikk sitron skjært i skiver
  • 350 dl vann

Fremgangsmåte: 
  1. Varm 2 SS olje i en middels stor stekepanne
  2. Kutt løk, hvitløken i terninger (de skal ikke være finhskket)
  3. Stek løken og hvitløken i 3 minutter
  4. Kutt tomaten i terninger og paprikaen i strimler.
  5. Tilsett tomatene , paprikaen og tomat pure  i løk blandingen og stek videre i 3 minutter
  6. Tilsett krydderet og 350 dl vann, rør alt godt sammen
  7. La det stå å småkoke på medium varme under lokk i 20 min (sjekk innimellom, og tilsett litt ekstra vann om nødvendig)
  8. I mellomtiden kan du krydder laksefileten med litt salt, pepper og spisskummen og ha litt olje på.
  9. Da tomat-paprika sausen er ferdig kokt tilsett laksen , ha litt av sausen også oppå fisken.
  10. Tilsett saften fra 1/2 sitron , legg opp så sitron skivene og strø på finhakket frisk koriander
  11. Stek alt igjen under lokk på medium svak varme i 15 – 20 minutter

tips:

Server denne retten med ris, frisk salat ,ferskt brød.

 

Håper det smaker og velbekomme!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg