Marrokansk fisk
marrokansk fisk – eller fisk i tomat-paprika saus. Det her er en annen god måte å tilberede din fiske rett på. Den er saftig, smakfull og fargerik.
I denne retten bruker jeg laks, men du kan også bruke en annen fisk hvis du ønsker det.
Ingredienser:
- 2 stk laksefilet uten skinn
- 2 SS olje
- 3 stk store tomater
- 1 stk gul paprika
- 1 stk løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 SS tomatpure
- 1 håndfull frisk koriander
- 1 1/ ts paprika pulver
- 2 ts spisskummen
- 1/2 ts pepper
- 2 ts salt
- Saft fra 1/2 sitron
- 1/2 stikk sitron skjært i skiver
- 350 dl vann
Fremgangsmåte:
- Varm 2 SS olje i en middels stor stekepanne
- Kutt løk, hvitløken i terninger (de skal ikke være finhskket)
- Stek løken og hvitløken i 3 minutter
- Kutt tomaten i terninger og paprikaen i strimler.
- Tilsett tomatene , paprikaen og tomat pure i løk blandingen og stek videre i 3 minutter
- Tilsett krydderet og 350 dl vann, rør alt godt sammen
- La det stå å småkoke på medium varme under lokk i 20 min (sjekk innimellom, og tilsett litt ekstra vann om nødvendig)
- I mellomtiden kan du krydder laksefileten med litt salt, pepper og spisskummen og ha litt olje på.
- Da tomat-paprika sausen er ferdig kokt tilsett laksen , ha litt av sausen også oppå fisken.
- Tilsett saften fra 1/2 sitron , legg opp så sitron skivene og strø på finhakket frisk koriander
- Stek alt igjen under lokk på medium svak varme i 15 – 20 minutter
tips:
Server denne retten med ris, frisk salat ,ferskt brød.
Håper det smaker og velbekomme!
0 kommentarer