Er loff egentlig bare en loff? Da har du tatt feil! Prøv denne super lette og luftige fletteloffen. Imponer middags besøket dutt med denne loffen, du får garantert skryt !
Ingredienser:
- 1 kg hvetemel
- 50 g sukker
- 50 g fersk gjær
- 1 SS salt
- 2 stk egg (ett til pensling)
- 50 ml vegetar olje
- 4,5 dl vann
Fremgangsmåte:
- Ha fersk gjær i en liten bolle med halvparten av vannet (lunket vann) å la gjæret bli helt løst opp
- Tilsett alt det tørre i en bakebolle, mel, sukker og salt.
- Tilsett ett egg og vegetar olje og bland alt lett sammen med en kjøkkenmaskin.
- Tilsett vannet med gjær, elt litt med en kjøkkenmaskin eller for hånd. Tilsett resten av vannet litt etter litt mens du elter på lav hastighet i noen minutter.
- Fortsett å elt deigen på medium hastighet i 10 minutter. Til deigen blir myk og smidig og til den slipper bakebollen.
- Sett bakebollen til side til heving under ett klede på ett lunt sted i 1 time.
- utbaking:
- Ha litt mel på bakebordet og ta deigen ut av bakebollen. Del deigen i 6 like deler. Hver del former du til like lange pølser. Rull ut tre like store pølser til den første fletteloffen.
- Legg de ferdig flettede loffene over på en bakeplate med bakepapir .
- Dekk loffene med ett klede og sett de på ett lunt sted til etter heving i ca 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 200°C
- Pensle loffen ned litt egg, strø over litt sesamfrø og havsalt.
- Stek loffen midt i ovnen i 25 minutter.
- Avkjøl de ferdig stekte loffene på en rist.
0 kommentarer