En sunn lett laksemiddag som passer perfekt til lange varme sommerdager.
Denne retten er lett og rask å lage, få ingredienser og alt blir laget i en og samme form! Denne retten kan bli spist på en mandagskveld som en lørdagskveld, server retten med ett glass kald hvitvin.
Ingredienser:
2 porsjoner
- 2 stk laksefilet
- 50 g smør
- 60 ml olivenolje
- 3 stk poteter
- 4 stk fedd hvitløk
- 1 stk løk
- 50 ml sitronsaft
- 1 ts koriander
- 1 ts pepper
- 1 1/2 ts salt
- 10 stk cherrytomater (kuttet i båter)
- 1 stk sitron i skiver
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180 °C
- Legg laksen over på ett fat, strø over litt salt og pepper. Ta 2 SS av olivenoljen og 2 SS av sitronsaften å hell det over laksen. La laksen ligge mens du kutter opp potetene
- Skrell og kutt opp potetene i tynne skiver, kutt løken i sirkler, og skjær hvitløken i tynne skiver.
- Legg potetskiver, hvitløk og løken i en ildfast form.
- Finn frem en liten bolle og bland sammen oliven olje, sitronsaft, smør kuttet i terninger, koriander, salt og pepper. Hell blandingen over potetene i den ildfaste formen og bland alt godt sammen.
- Legg laksefileten over potetene, kutt cherrytomatene og legg de rundt laksefileten, skjær sitronen i tynne skiver og fordel de over laksen.
- Sett formen midt i ovnen på 180 °C og bak den i ca 25 – 30 minutter.
0 kommentarer