Laks med poteter og sitronsmør

En sunn lett laksemiddag som passer perfekt til lange varme sommerdager.

Denne retten er lett og rask å lage, få ingredienser og alt blir laget i en og samme form! Denne retten kan bli spist på en mandagskveld som en lørdagskveld, server retten med ett glass kald hvitvin.

 

Ingredienser:

2 porsjoner

  •  2 stk laksefilet
  • 50 g smør
  • 60 ml olivenolje
  • 3 stk poteter
  • 4 stk fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 50 ml sitronsaft
  • 1 ts koriander
  • 1 ts pepper
  • 1 1/2 ts salt
  • 10 stk cherrytomater (kuttet i båter)
  • 1 stk sitron i skiver

Fremgangsmåte:

  1.  Forvarm ovnen til 180 °C
  2. Legg laksen over på ett fat, strø over litt salt og pepper. Ta 2 SS av olivenoljen og 2 SS av sitronsaften å hell det over laksen. La laksen ligge mens du kutter opp potetene
  3. Skrell og kutt opp potetene i tynne skiver, kutt løken i sirkler, og skjær hvitløken i tynne skiver.
  4. Legg potetskiver, hvitløk og løken i en ildfast form.
  5. Finn frem en liten bolle og bland sammen oliven olje, sitronsaft, smør kuttet i terninger, koriander, salt og pepper. Hell blandingen over potetene i den ildfaste formen og bland alt godt sammen.
  6. Legg laksefileten over potetene, kutt cherrytomatene og legg de rundt laksefileten, skjær sitronen i tynne skiver og fordel de over laksen.
  7. Sett formen midt i ovnen på 180 °C og bak den i ca 25 – 30 minutter.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg