Laks i cherrytomat saus

Pannestekt laks i cherrytomat saus. 

En rask og enkel rett for de som er glade i laks.

Laks stekt i en stekepanne med cherrytomat saus!  En super saftig og fersk lakserett, en rett som alle kommer til å elske til å med de aller minste kommer til å elske denne retten.                                                                  En god og smakfull vri på en vanlig lakse middag.

tips: kan serveres med ris .

ingredienser 

2 porsjoner

  • 2 SS olje
  • 2 laksefilet uten skinn
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika
  • 1 stk boks cherrytomater (juanita)
  • 1 håndneve fersk persille
  • 230 ml vann
  • 1 SS sitron saft
  • 1 ts salt ( mer om ønsket)
  • 1/2 ts pepper (mer om ønsket)

Marinering av laksen 

  • 2 SS olje
  • 1 ts sitron saft
  • Salt og pepper

fremgangsmåte:

  • Legg laksen i en liten bolle for marinering,
  • bland den med olje, sitron saft, salt og pepper. La den ligge å marinere mens du tilbereder sausen
  • Finhakk hvitløken og løken stek det i en panne med olje i 1 minutt
  • Kutt paprikaen i strimler og stek det med løken og hvitløken til den blir blank
  • Kutt cherrytomatene i halv, tilsett de i pannen og stek de i 10 minutter
  • Tilsett vannet, salt og pepper, sitron saften og finhakket persille. Få det til å småkoke i 2 minutter , rør litt rundt innimellom
  • Ta laksen ut av marinaden og legg de oppi sausen , bruk en spise skje og spre litt saus oppå laksen.
  • Legg på lokk og la sausen og laksen koke på svak varme i 15 minutter

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg