Pannestekt laks i cherrytomat saus.
En rask og enkel rett for de som er glade i laks.
Laks stekt i en stekepanne med cherrytomat saus! En super saftig og fersk lakserett, en rett som alle kommer til å elske til å med de aller minste kommer til å elske denne retten. En god og smakfull vri på en vanlig lakse middag.
tips: kan serveres med ris .
ingredienser
2 porsjoner
- 2 SS olje
- 2 laksefilet uten skinn
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk løk
- 1 stk paprika
- 1 stk boks cherrytomater (juanita)
- 1 håndneve fersk persille
- 230 ml vann
- 1 SS sitron saft
- 1 ts salt ( mer om ønsket)
- 1/2 ts pepper (mer om ønsket)
Marinering av laksen
- 2 SS olje
- 1 ts sitron saft
- Salt og pepper
fremgangsmåte:
- Legg laksen i en liten bolle for marinering,
- bland den med olje, sitron saft, salt og pepper. La den ligge å marinere mens du tilbereder sausen
- Finhakk hvitløken og løken stek det i en panne med olje i 1 minutt
- Kutt paprikaen i strimler og stek det med løken og hvitløken til den blir blank
- Kutt cherrytomatene i halv, tilsett de i pannen og stek de i 10 minutter
- Tilsett vannet, salt og pepper, sitron saften og finhakket persille. Få det til å småkoke i 2 minutter , rør litt rundt innimellom
- Ta laksen ut av marinaden og legg de oppi sausen , bruk en spise skje og spre litt saus oppå laksen.
- Legg på lokk og la sausen og laksen koke på svak varme i 15 minutter
1 kommentar
Nam nam 🙂