Kylling og ris i stekepanne

Kylling og ris laget i en stekepanne. 

Hva er vell bedre sammen en kylling og ris? Denne retten lager du alt sammen i samme panne, denne retten kan minnes litt om den spanske ris retten “paella”.

Det her er  perfekt kosemat til fredagskvelden eller til lørdag, den er også perfekt å servere hvis du skal ha ett lite selskap.

Igjen som jeg har nevnt i alle mine tidligere innlegg så har jeg ingen stekeovn for tiden, å jeg har hatt SÅ lyst på stekt kylling så lenge, helt til jeg kom på denne retten å det ble bare helt perfekt! Perfekt rett før hytteturer eller om du rett og slett har lyst på litt mindre oppvask ved å bruke kunn en stekepanne!

ingredienser:

  •  1 SS olje
  • 1 SS smør
  • 3 stk kylling bryst
  • 2 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 stk løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk gul paprika
  • 10 stk små champignon
  • 2 stk håndnever fersk koriander
  • 1 stk håndneve fersk persille
  • 3 dl langtids kokt hvit ris
  • 7,2 dl kylling buljong

fremgangsmåte: 

  1. Bruk en stor og dyp stekepanne
  2. Varm oljen og smøret sammen i pannen
  3. Mariner kyllingen med litt olje, salt, pepper og kylling krydder i en liten bolle
  4.  Legg kyllingen i pannen med skinnet ned, stek den på medium sterk varme i 6 minutter (frem til kyllingen slipper pannen og er gyllen brun)
  5. Snu kyllingen og stek videre i 6 minutter
  6. Ta kyllingen ut av pannen og sett den til side på en tallerken
  7. Ta vare på 3 SS  av fettet ifra pannen og hell ut resten av fettet
  8. Stek løken, hvitløken, paprikaen og champignon i 7 minutter på medium varme
  9. Tilsett risen , krydderne, fersk persille og fersk  koriander i 2 minutter
  10. Tilsett vannet med kylling buljongen, bland alt godt sammen
  11. Ha kyllingen tilbake oppi stekepannen med huden opp
  12. Da det begynner å koke, senk varmen og la det småkoke under lokk i 30 minutter
  13. Da den er ferdig kokt la lokket stå på i 10 minutter før du fjerner det.
  14. Skjær ett lite snitt i kyllingen for å sjekke at den er gjennomstekt

 

 

 

1 kommentar

Siste innlegg