Sjokolade mousse
enkel sjokolade mousse på 1,2,3!
En super lett dessert å lage i siste liten, selv om at den er så lett og kjapp å lage betyr det ikke at den ikke smaker godt..
Denne sjokolade moussen er luftig og den smelter i munnen!
Denne sjokolade moussen er laget uten melk, så den passer også perfekt for dere som har melk intoleranse.
ingredienser:
- 1pk kokesjokolade (100 g)
- 3 eggehviter
- 3 eggeplommer
- 2 SS vanilje sukker
fremgangsmåte:
- Separer eggehviten og eggeplommen
- Ha eggehviten i en kjøkkenmaskin
- Tilsett vanilje sukkeret i eggehviten og visp til du får en stiv marengs (bruk en kjøkken maskin eller håndmikser)
- Smelt sjokoladen over varmt vannbad
- Da sjokoladen er helt smeltet bland den in med eggeplommene, rør det godt sammen.
- Tilsett sjokolade- eggeplomme blandingen forsiktig inn i marengsen
- Bland marengsen og sjokoladen forsiktig sammen med en slikkepott
- Da alt er godt blandet fordel røren i små serverings boller eller glass.
- Sett i kjøleskap til det er stivnet ca 4 timer .
- Nyt desserten med noen du er glad i !
0 kommentarer