Kjøttboller med erter

En god og mettende rett med kjøttboller og erter!

ingredienser:

Kjøttboller:

  •  500 gr kjøttdeig
  • 1 stk fin hakket løk
  • 1 ts pepper
  • 1 1/2 ts salt
  • 2 ts paprika pulver
  • 1 ts spisskummen

Erter:

  • 350 gr grønne erter (du kan bruke fryste eller hermetiske erter)
  • 450 gr vann (om du  bruker hermetiske  erter , kan du bruke væsken som er igjen + litt ekstra vann)
  • 2 ts gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 1 1/2 SS olje
  • 1 ts pepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 stk liten løk
  • 4 stk fedd hvitløk (kuttet i biter)

fremgangsmåte:

  1.  Bland alle ingrediensene til kjøttbollene sammen og bland det godt sammen og formde til små baller.
  2. Stek de i stekepanne med litt olje til de blir lett gjennomstekte.
  3. Ha de ferdig stekte kjøttbollene over på en tallerken og sett til side.
  4. Fin frem en litt større og djup stekepanne.
  5. Finhakk løken og hvitløk.
  6. Varm oljen i den djupe stekepannen, tilsett løken , hvitløken , og alle krydderne. Fres alt godt sammen til den får en fin blank farge.
  7. Tilsett ertene og bland alt godt sammen , deretter tilsett væsken og la det små koke i 5 minutter.
  8. Legg de ferdig stekte kjøttbollene oppi med ertene, legg på lokk og la det småkoke på medium svak varme i 20 minutter.

velbekomme!

Tips: server med poteter eller ris.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg