kalkunlår i panne med grønnsaker.
Kalkunlår som er laget i en stekepanne sammen med sjampinjong, gulrøtter, poteter, løk og squash.
En god og mager middag som passer bra nå som vi går inn i desember med mye annet fet mat.
ingredienser:
- Kalkunlår (6 stk)
- 2 stk store poteter
- 1 stk stor løk
- 5 fedd hvitløk
- 2 never frisk koriander
- 10 stk sjampinjong
- 1 stk stor squash
- 3 stk gulrøtter
- 1 stk sitron i skiver
- Litt olje til steking
marinade for kalkunlårene:
- 6 SS olje
- 1 SS honning
- 2 SS sitron saft
- 1 SS teryaki
- 1 ts kylling krydder
- 1 ts paprika krydder
- 1 ts pepper
- 1 1/2 ts koriander
fremgangsmåte:
- Legg kalkunlårene i en bolle med marinaden. La de ligge der å marinere i minst 30 minutter, gjerne lengre.
- Skrell og vask sjampinjongen, kutt de i biter.
- Stek sjampinjongen i litt olje i 5 minutter, deretter hakk løken og hvitløken og stek det sammen med sjampinjongen til løken har blitt blank.
- Ha løken og sjampinjongen over på en tallerken
- Kutt potetene , squashen, gulerøttene over i pannen, stek de i 2 SS olje i 10 minutter med litt salt og pepper .
- Ha sjampinjongen og løken tilbake i pannen med de andre grønnsakene.
- Tilsett fersk koriander og stek alt sammen i 1 minutt, sett til side.
- Finn en stor og litt dyp stekepanne.
- Ta kalkunlårene ut av marinaden og legg de oppi den store stekepannen og stek de med 2 SS olje med skinnet ned i 6 minutter på medium sterk varme.
- Etter 6 minutter snur du de og stek på den andre siden i 6 minutter.
- Ta kalkunlårene ut av stekepannen og legg de over på en tallerken.
- Ha grønnsakene over i den store stekepannen, hell 500 ml vann over grønnsakene og ta litt av den resterende marinaden og bland det sammen med grønnsakene.
- Legg kalkunlårene over grønnsakene i stekepannen.
- Legg tynne sitronskiver over kalkunlårene (frivillig)
- Legg på lokk og la det steke på medium varme i 1 t 30 min (det skal småkoke)
tips: server med ris
0 kommentarer