Kalkunlår – med grønnsaker

kalkunlår i panne med grønnsaker. 

Kalkunlår som er laget i en stekepanne sammen med sjampinjong, gulrøtter, poteter, løk og squash.

En god og mager middag som passer bra nå som vi går inn i desember med mye annet fet mat.

ingredienser:

  • Kalkunlår (6 stk)
  • 2 stk store poteter
  • 1 stk stor løk
  • 5 fedd hvitløk
  • 2 never frisk koriander
  • 10 stk sjampinjong
  • 1 stk stor squash
  • 3 stk gulrøtter
  • 1 stk sitron i skiver
  • Litt olje til steking

marinade for kalkunlårene:

  • 6 SS olje
  • 1 SS honning
  • 2 SS sitron saft
  • 1 SS teryaki
  • 1 ts kylling krydder
  • 1 ts paprika krydder
  • 1 ts pepper
  • 1 1/2 ts koriander

fremgangsmåte:

  1. Legg kalkunlårene i en bolle med marinaden. La de ligge der å marinere i minst 30 minutter, gjerne lengre.
  2. Skrell og vask sjampinjongen, kutt de i biter.
  3. Stek sjampinjongen  i litt olje i 5 minutter, deretter hakk løken og hvitløken og stek det sammen med sjampinjongen til løken har blitt blank.
  4. Ha løken og sjampinjongen over på en tallerken
  5.  Kutt potetene , squashen, gulerøttene over i pannen, stek de i 2 SS olje i  10 minutter med litt salt og pepper .
  6. Ha sjampinjongen og løken tilbake i pannen med de andre grønnsakene.
  7. Tilsett fersk koriander og stek alt sammen i 1 minutt, sett til side.
  8. Finn en stor og litt dyp stekepanne.
  9. Ta kalkunlårene  ut av marinaden og legg de oppi den store stekepannen og stek de med 2 SS olje med skinnet ned i 6 minutter på medium sterk varme.
  10. Etter 6 minutter snur du de og stek på den andre siden i 6 minutter.
  11. Ta kalkunlårene ut av stekepannen og legg de over på en tallerken.
  12. Ha grønnsakene over i den store stekepannen, hell 500 ml vann over grønnsakene og ta litt av den resterende marinaden og bland det sammen med grønnsakene.
  13. Legg kalkunlårene over grønnsakene i stekepannen.
  14. Legg tynne sitronskiver over kalkunlårene (frivillig)
  15. Legg på lokk og la det steke på medium varme i 1 t 30 min (det skal småkoke)

tips: server med ris 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg