Hjemmelaget marsipan

 Hjemmelaget marsipan.

Marsipan hører julen til, ingen jul uten marsipan! Her har jeg laget en enkel oppskrift på hjemmelaget marsipan som ikke krever for mye arbeid! Jeg har brukt ferdig malt mandel mel, å det gjør jobben så mye lettere!

 

Oppskrift:

  •  400 g finmalt mandelmel
  • 400 g melis
  • 5 stk eggehviter

Fremgangsmåte:

  1.  Bland mandelmelet og melis i en bolle.
  2. Tilsett eggehvitene, kan deigen godt sammen.
  3. Hvis deigen virker for våt, tilsett litt ekstra melis. Hvis deigen virker for tørr tilsett litt nøytral olje.
  4. Legg den ferdig knadde deigen i plast folie og la den stå ute på kjøkkenbenken en liten stund før du begynner å jobbe med deigen.
  5. Rull ut marsipandeigen form de til søte figurer eller små baller, tilsett farge i marsipanen om ønskelig!

Tips: ha hvit farge i marsipandeigen for å få en hvitere marsipan. Hvis du har brukt mandlermed skall kan deigen bli litt mørkere. 

Form marsipanen sånn som du vil , stek de litt i ovnen på 180 °C i  7 – 10 min for å få en annen og god variant!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg