Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter eller potato à la hasselbacken er en slags bakt potet, der de er kuttet halvveis igjennom i tynne skiver. Du kan servere de som tilbehør til hovedretten, som til stekt fisk, stekt kylling eller kjøttretter eller server de som en liten forrett alene.

ingredienser:

  • 4 stk store poteter
  • 50 g smør
  • 50 ml oliven olje
  • Salt
  • Pepper
  • Spiskummen
  • Tørket rosmarin

Fremgangsmåte:

  1.  Forvarm ovnen til 200 °C
  2. Vask potetene godt, kutt potetene i tynne skiver, men pass på sånn at du ikke kutter helt igjennom.
  3. Legg de ferdig snittede potetene på ett stekebrett eller i en liten form.
  4. Smelt smør og bland det med oliven olje, bland krydderne inn i smør-oljen.
  5. Pensle smør-oljen krydderet godt mellom potet skivene. Hell resterende smør-olje over potetene.
  6. Tilslutt strø litt tørket rosmarin over potetene.
  7. Stek potetene i ca 45 – 50 minutter. Eller til potetene er helt møre og får en spør og gyllen overflate.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg