Hasselbackpoteter eller potato à la hasselbacken er en slags bakt potet, der de er kuttet halvveis igjennom i tynne skiver. Du kan servere de som tilbehør til hovedretten, som til stekt fisk, stekt kylling eller kjøttretter eller server de som en liten forrett alene.
ingredienser:
- 4 stk store poteter
- 50 g smør
- 50 ml oliven olje
- Salt
- Pepper
- Spiskummen
- Tørket rosmarin
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Vask potetene godt, kutt potetene i tynne skiver, men pass på sånn at du ikke kutter helt igjennom.
- Legg de ferdig snittede potetene på ett stekebrett eller i en liten form.
- Smelt smør og bland det med oliven olje, bland krydderne inn i smør-oljen.
- Pensle smør-oljen krydderet godt mellom potet skivene. Hell resterende smør-olje over potetene.
- Tilslutt strø litt tørket rosmarin over potetene.
- Stek potetene i ca 45 – 50 minutter. Eller til potetene er helt møre og får en spør og gyllen overflate.
0 kommentarer