Idag er det den siste onsdagen i november, å vi nærmer oss helg. Den siste helgen i november !
Dagens oppskrift er fylte paprikaer med kjøttdeig og ris. En rett som ser fin og spennende, en rett der du får i deg både ris, kjøtt og grønnsaker. Denne retten passer perfekt som helgemiddag, men du kan også lage og nyte denne retten andre dager i uken.
ingredienser:
- 4 stk paprikaer i forskjellige farger
- 2 stk tomater (fin hakket)
- 2 stk løk (fin hakket)
- 500 ml grønnsaks buljong
for fyllet:
- 1,5 dl ris
- 1 SS spiskummen
- 1 SS paprika pulver
- 2 SS olje
- 1 stk fin hakket løk
- 500 g kjøttdeig
- 1 ts pepper
- 1/2 ts chilipulver
- 1 ts salt
- 1 ts oregano
- 1/2 ts kanel
- 2 never frisk koriander
Fremgangsmåte:
(bilder av hvordan jeg gjorde det er i bunnen)
- Start med å lag fyllet til paprikaene, finn en liten kjele for risen. Kok risen i 5 minutter, da risen har kokt i 5 minutter skyll den under kaldt vann og sett den til side.
- Finhakk løken, stek den i en panne med krydderne : spiskummen, paprika pulver, pepper , chilipulver, salt oregano og kanel og 2 SS olje
- Stek løken og krydderet sammen i oljen i ca 6 minutter, helt til løken har blitt myk.
- Tilsett sett kjøttdeigen og stek den med krydderet og løken til kjøttet blir brun
- Tilsett risen og frisk koriander i kjøttdeigen , forsett å stek alt sammen i 5 minutter til .
- Finn en en stor nok kjele som kan romme 4 paprikaer som er kuttet i halvt. (8 halve paprikaer)
- Kutt hver paprika i halv fra stilen og ned (se bilde)
- Fyll hver halve paprika med kjøtt-ris fyllet, press fyllet hardt inn i paprikaen sånn at det holder seg bedre.
- Nå skal du lage sausen
- Finhakk tomaten og løken og ha den oppi den store kjelen.
- Plasser alle de fylte halve paptikaene i tett inntil hverandre i kjelen sånn at de ikke faller.
- Hell i 500 ml vann med grønnsaks buljongen i kjelen.
- Pass på sånn at paprikaen ikke blir helt dekket av buljong-vannet.
- Bruk en spiseskje og ta litt av væsken og hell 2 SS av væsken over fyllet i paprikaen.
- Ha ett lokk over kjelen å la det små koke på svak varme i 1 time.
Serveres varm!
Velbekomme .
0 kommentarer