Fylt paprika med kjøttdeig og ris

Idag er det den siste onsdagen i november, å vi nærmer oss helg. Den siste helgen i november ! 

Dagens oppskrift er fylte paprikaer med kjøttdeig og ris. En rett som ser fin og spennende, en rett der du får i deg både ris, kjøtt og grønnsaker. Denne retten passer perfekt som helgemiddag, men du kan også lage og nyte denne retten andre dager i uken.

ingredienser: 

  •  4 stk paprikaer i forskjellige farger
  • 2 stk tomater (fin hakket)
  • 2 stk løk (fin hakket)
  • 500 ml grønnsaks buljong

for fyllet: 

  •  1,5 dl ris
  • 1 SS spiskummen
  • 1 SS paprika pulver
  • 2 SS olje
  • 1 stk fin hakket løk
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 ts oregano
  • 1/2 ts kanel
  • 2 never frisk koriander

Fremgangsmåte: 

(bilder av hvordan jeg gjorde det er i bunnen)
  1.  Start med å lag fyllet til paprikaene, finn en liten kjele for risen. Kok risen i 5 minutter, da risen har kokt i 5 minutter skyll den under kaldt vann og sett den til side.
  2. Finhakk løken, stek den i en panne med krydderne : spiskummen, paprika pulver, pepper , chilipulver, salt oregano og kanel og 2 SS olje
  3. Stek løken og krydderet sammen i oljen i ca 6 minutter, helt til løken har blitt myk.
  4. Tilsett sett kjøttdeigen og stek den med krydderet og løken til kjøttet blir brun
  5. Tilsett risen og frisk koriander i kjøttdeigen , forsett å stek alt sammen i 5 minutter til .
  6. Finn en en stor nok kjele som kan romme 4 paprikaer som er kuttet i halvt. (8 halve paprikaer)
  7. Kutt hver paprika i halv fra stilen og ned (se bilde)
  8. Fyll hver halve paprika med kjøtt-ris fyllet, press fyllet hardt inn i paprikaen sånn at det holder seg bedre.
  9. Nå skal du lage sausen
  10. Finhakk tomaten og løken og ha den oppi den store kjelen.
  11. Plasser alle de fylte halve paptikaene i tett inntil hverandre i kjelen sånn at de ikke faller.
  12. Hell i 500 ml vann med grønnsaks buljongen i kjelen.
  13. Pass på sånn at paprikaen ikke blir helt dekket av buljong-vannet.
  14. Bruk en spiseskje og ta litt av væsken og hell 2 SS av væsken over fyllet i paprikaen.
  15. Ha ett lokk over kjelen å la det små koke på svak varme i 1 time.

Serveres varm!

  Velbekomme .

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg