frozen yoghurtbark med frukt og nøtter.
Noe litt sunnere snacks som du kan kose deg med nå i førjulstiden. Det er veldig lett å lage frozen yoghurtbark. Du kan bruke din favoritt yoghurt og smak og bland inn eller strø over det du liker best.
Jeg har brukt gresk yoghurt og jeg tilsatte 2 SS for å få de litt søtere. Frys de ned og skjær de opp i biter, så kan du bare ta opp en bit eller to når du blir fysen på noe godt men ikke for søtt. Dette er også ett godt alternativ til barna når de maser om godteri i midten av uken.
Ingredienser:
- 500 g gresk yoghurt (Eller valgfri yoghurt)
- 2 SS lønnesirup (valgfrit)
- 2 stk klementiner kuttet i små biter
- 4 stk jordbær
- 2 SS nøtter
Fremgangsmåte:
- Ha yoghurten i en bolle, bland inn lønnesirup eller annen søtning om ønskelig.
- Finn ett brett eller en brød/kakeform (English cake). Hvis du vil at din frozen yoghurt skal være tynn, bruk en lang form. Hvis du vil at den skal være litt tykkere sånn som i bilde, bruk en mindre form (brødform/ English cake).
- Dekk formen med litt bakepapir, hell yoghurten i formen.
- Strø over små biter av klementin, jordbær og nøtter.
- Dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i fryseren.
- Ta den ut da den er helt fryst, skjær den opp i passe store porsjonsstykker og legg dem i små zip poser.
- Nå er de klare til å taes opp da de trengs!
Tips: Du kan røre frukten/bærene inn i yoghurten, tilsett søtning om ønskelig, lag din egen variant, spis og server disse til mellommåltid snacks.
0 kommentarer