Frittata med potet og tomat

                           FRITTATA.                                                    søndags frokost 

Frittata er en italiensk versjon på omeletten. I stede for å brette omeletten blander du alt sammen med egget.  

Du kan fylle frittataen med det du liker best, i denne oppskriften fylte jeg den med tomat, paprika og potet.  

Frittata passer bra til frokost eller til brunsj som du kan ta med til jobb eller skole.  

Ingredienser:

  • 3 stk egg 
  • 1 tomat 
  • 1/2 paprika
  • 1 stk liten potet 
  • 1 stk liten løk 
  • 1 ts chilipulver 
  • 1 ts koriander 
  • 1 ts salt 
  • 1/2 ts pepper 
  • 3 SS vann 

Fremgangsmåte: 

  1. Finhakk tomaten, paprikaen, poteten og løken 
  2. Ha grønnsakene i en liten bolle 
  3. Bland inn krydderet. Chilipulver, koriander, salt og pepper 
  4. Knekk eggene oppi bollen og rør alt godt sammen 
  5. Tilsett 3 SS vann i grønnsak-eggeblandingen  og rør det sammen
  6. Varm en liten stekepanne med litt olje 
  7.  Hell eggeblandingen i pannen. Legg over lokk og la frittataen stivne på svak varme 
  8. 10 – 15 minutter 

Tips: du kan smuldre litt fetaost over frittataen mens den står å steker under lokk.

Du kan servere frittataen med en liten grønn salat .     

Eller server det med ferske rundstykker! 

Velbekomme ?

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg