Fløtekarameller med sjokolade

 fløtekarameller med sjokolade.

Ingredienser:

  •  200 dl kremfløte
  • 1 dl sukker
  • 50 dl lønnesirup
  • 50 g smør
  • 150 g kokesjokolade
  • 1 SS smør

Fremgangsmåte:

  1.  Ha kremfløte, sukker og lønnesirup i en kjele.
  2. Kok opp under omrøring, la det koke på medium varme i 20 – 30 minutter frem til karamellblandingen blir tykk.
  3. Hvis du ikke har ett sukkertermometer kan du sjekke om karamellen er ferdig ved å helle en dråpe karamell i ett glass med kaldt vann, hvis karamellen stivner å du kan forme en liten ball, så er den klar.
  4. Rør inn smøret inn i den ferdige karamellblandingen.
  5. Ha bakepapir i en form. (Jeg brukte en liten English cake form)
  6. Hell karamellblandingen forsiktig i formen, la den stå på kjøkkenbenken litt for å bli avkjølt før du setter den i kjøleskapet.
  7. Da karamellen er stiv, smelt sjokolade og 1 SS smør over varmt vannbad. Hell det over den stive karameller og sett formen tilbake i kjøleskapet.
  8. Da alt har stivnet ta den ut av kjøleskapet og skjær den opp i passelige store biter.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg