fløtekarameller med sjokolade.
Ingredienser:
- 200 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- 50 dl lønnesirup
- 50 g smør
- 150 g kokesjokolade
- 1 SS smør
Fremgangsmåte:
- Ha kremfløte, sukker og lønnesirup i en kjele.
- Kok opp under omrøring, la det koke på medium varme i 20 – 30 minutter frem til karamellblandingen blir tykk.
- Hvis du ikke har ett sukkertermometer kan du sjekke om karamellen er ferdig ved å helle en dråpe karamell i ett glass med kaldt vann, hvis karamellen stivner å du kan forme en liten ball, så er den klar.
- Rør inn smøret inn i den ferdige karamellblandingen.
- Ha bakepapir i en form. (Jeg brukte en liten English cake form)
- Hell karamellblandingen forsiktig i formen, la den stå på kjøkkenbenken litt for å bli avkjølt før du setter den i kjøleskapet.
- Da karamellen er stiv, smelt sjokolade og 1 SS smør over varmt vannbad. Hell det over den stive karameller og sett formen tilbake i kjøleskapet.
- Da alt har stivnet ta den ut av kjøleskapet og skjær den opp i passelige store biter.
0 kommentarer