Flettebrød

Søndag er tiden for å ta seg tid til å lage ett godt hjemmelaget brød. Kos deg med ett lyst flettebrød til frokost, lunsj eller middag.

Ingredienser:

  • 1 kg hvetemel
  • 50 g fersk gjær (du kan bytte det ut med tørr gjær)
  • 100 ml olje
  • 4 SS sukker
  • 450 ml lunket vann
  • 2 stk egg
  • 1 1/2 SS salt

Fremgangsmåte: 

  1. Smuldre gjæren i halvparten av vannet, la det stå i 5 minutter.
  2. Ha hvetemelet, sukkeret, salt, 1 stk egg og oljen i mikser bollen. Miks alt godt sammen.
  3. Hell vannet med gjæren litt etter litt oppi deigen + resterende vann (2ml).
  4. Elt deigen i ca 10 – 15 minutter. Eller til deigen er fast og smidig.
  5. Sett deigen til heving på ett lunt sted med ett klede over seg i 1 time.
  6. Ha deigen ut på kjøkkenbenken, kan deigen og rull den ut til en lang “pølse”, kutt de opp i like store deler og rull de til avlange pølser. Nå kan du begynne å flette brødene sammen, enten med 3, 4, 5 eller 6 ermer! Prøv deg frem!
  7. Ha de over på ett stekebrett og la de etterheve i 15 min under ett klede.
  8. For varm ovnen til 200 °C.
  9. Pensle brødene med egg og strø på sesamfrø.
  10.  Stek brødene i  midten av ovnen i 15 – 20 grader på oppe og nede varme, sjekk at brødene har blitt stekt både oppe og nede før du tar de ut.
  11. Legg de ferdig stekte brødene på en rist for avkjøling.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg