Søndag er tiden for å ta seg tid til å lage ett godt hjemmelaget brød. Kos deg med ett lyst flettebrød til frokost, lunsj eller middag.
Ingredienser:
- 1 kg hvetemel
- 50 g fersk gjær (du kan bytte det ut med tørr gjær)
- 100 ml olje
- 4 SS sukker
- 450 ml lunket vann
- 2 stk egg
- 1 1/2 SS salt
Fremgangsmåte:
- Smuldre gjæren i halvparten av vannet, la det stå i 5 minutter.
- Ha hvetemelet, sukkeret, salt, 1 stk egg og oljen i mikser bollen. Miks alt godt sammen.
- Hell vannet med gjæren litt etter litt oppi deigen + resterende vann (2ml).
- Elt deigen i ca 10 – 15 minutter. Eller til deigen er fast og smidig.
- Sett deigen til heving på ett lunt sted med ett klede over seg i 1 time.
- Ha deigen ut på kjøkkenbenken, kan deigen og rull den ut til en lang “pølse”, kutt de opp i like store deler og rull de til avlange pølser. Nå kan du begynne å flette brødene sammen, enten med 3, 4, 5 eller 6 ermer! Prøv deg frem!
- Ha de over på ett stekebrett og la de etterheve i 15 min under ett klede.
- For varm ovnen til 200 °C.
- Pensle brødene med egg og strø på sesamfrø.
- Stek brødene i midten av ovnen i 15 – 20 grader på oppe og nede varme, sjekk at brødene har blitt stekt både oppe og nede før du tar de ut.
- Legg de ferdig stekte brødene på en rist for avkjøling.
0 kommentarer