oppskrift nederst av innlegget.
Forrige torsdag den 14 november var det min kjære’s bursdag, han ble hele 28 år! Woho.. selvfølgelig så måtte dette feires ! Dagen startet med at jeg våknet klokken 04:00 på natten for å ordne en liten overraskelse til han da han våkner.
Stekte pannekaker i halvmørket, blåste opp x-antall ballonger med noen ikke så bra lunger etter snart 3 uker med sterk forkjølelse, astma og virus i lungene. Hva gjør man vell ikke for de man er glade i !?
Over til pannekake steking i mørket – det har seg sånn at jeg var LIVREDD for at han skulle våkne tidligere å se meg stå her å blåse ballonger og steke pannekaker så jeg følte meg tryggest med å ikke skru på for mye lys, men det gikk så bra ! Hva gjør vell litt eggeskall i pannekakene? Det har jo aldri skadet noen !
Å hvorfor lagde jeg pannekaker og ikke heller en god kake? Jo, det har seg sånn at vi fortsatt ikke har hatt mulighet til å kjøpt en ovn enda , så alt det som blir laget her er i en kjele eller stekepanne å det funker så bra. Har lært meg mange smarte triks, og funnet oppskrifter på mat/desserter man kan lage i en stekepanne i stede for i en stekeovn.
I tillegg så ELSKER han pannekaker, vi lager pannekaker minst en gang i uken. Så nå til bursdagen hans lagde jeg dobbel røre sånn at vi kunne fryse halvparten og sånn at jeg slipper å steke pannekaker igjen denne uken også.
Men selvom at min kjære er så dilla på pannekaker har vi en og samme diskusjon hver gang vi skal lage pannekaker, å det handler om : hva er egentlig det riktige navnet for “pannekaker”. Jeg mener at disse flate pannekakene heter PANNEKAKER! Men han mener at det heter “crepe”. “French crepe” , å ja han er fransk… Men la oss bare bli ferdig med denne diskusjonen, for dette er ikke noe annet enn gode pannekaker!
Etter 2 timer med pannekaksteking og oppblåsing av ballonger gikk jeg stolt tilbake til sengs for å sove noen få timer før jeg skulle til legen for en liten kontroll.
Overraskelsen min var suksessfull, han ble glad og overrasket. På kvelden gikk vi ut å spiste på en restaurant og kino. En vellykket dag
Her får dere oppskriften på mine pannekaker/ “crepes”
ingredienser:
- 200 g mel
- 3 stk egg
- 500 ml melk
- 2 SS vaniljesukker
- 2 SS sukker
- 1 ts salt
fremgangsmåte:
- Bland melken og eggene godt sammen
- Tilsett sukker, vaniljesukker og salt
- Tilsett melet litt etter litt og visp godt sånn at det ikke blir noen klumper
- Hai litt smør eller olje i stekepannen til steking
- Stek pannekakene på begge sider, snu de da den ene siden begynner å stivne.
tips: spis de med litt sukker, honning, syltetøy , Nugatti eller spis de uten noe som helst!
Velbekomme !