Bestemors kjøttkaker i tomatsaus

Hva er vel ikke bedre enn en søndagsmiddag hos bestemor? De gode bestemors kjøttkaker som du har fått siden barndomen.

Lag dine egne kjøttkaker hjemme, men denne gangen i god fyldig tomatsaus!

Ingredienser:

Kjøttkaker:

  •  500 g kjøttdeig
  • 1 stk egg
  • 2 SS potetmel
  • 1 stk liten løk
  • 1 1/2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 ts muskat
  • 1 ts koriander
  • 2 dl vann
  • Smør / olje til steking

Saus:

  •   1 stk finhakket løk
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 3 stk tomater kuttet i terninger
  • 4 SS tomatpure
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 1/2 ts paprika pulver
  • 120 ml rødvin (rødvin etter eget ønske)
  • 350 ml vann
  • 1 bunt frisk koriander

Fremgangsmåte:

  1. Bland kjøttdeigen  med salt, pepper, muskat og koriander. Bland alt godt sammen.
  2. Tilsett 1 egg, potetmel og finhakket løk.
  3. Tilsett vannet litt etter litt , rør godt mellom hver gang.  Farsen skal bli glatt og smidig.
  4. Form runde kaker med en skje eller med hånden, stek de i en stekepanne med litt smør, stek til de får en gyllenbrun farge. Legg de over på ett fat mens du lager sausen.
  5. fremgangsmåte for sausen:
  6. Finhakk løken og hvitløken, fres de i en kjele med litt olje til de blir myke og får en gyllen farge.
  7. Kutt tomaten i terninger og ha de oppi kjelen med løken og hvitløken.
  8. Tilsett krydderet, fres i 5 minutter.
  9. Tilsett tomatpuré og bland godt
  10. Tilsett rødvin og vann, rør alt godt sammen. Kok på medium varme i 10 min.
  11. Tilsett fersk finhakket koriander, ha kjøttkakene oppi sausen og kok på svak varme i 15 – 20 minutter.
  12. Server kjøttkakene med litt ris og grønn salat.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg