Hva er vel ikke bedre enn en søndagsmiddag hos bestemor? De gode bestemors kjøttkaker som du har fått siden barndomen.
Lag dine egne kjøttkaker hjemme, men denne gangen i god fyldig tomatsaus!
Ingredienser:
Kjøttkaker:
- 500 g kjøttdeig
- 1 stk egg
- 2 SS potetmel
- 1 stk liten løk
- 1 1/2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1/2 ts muskat
- 1 ts koriander
- 2 dl vann
- Smør / olje til steking
Saus:
- 1 stk finhakket løk
- 3 fedd finhakket hvitløk
- 3 stk tomater kuttet i terninger
- 4 SS tomatpure
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 1/2 ts paprika pulver
- 120 ml rødvin (rødvin etter eget ønske)
- 350 ml vann
- 1 bunt frisk koriander
Fremgangsmåte:
- Bland kjøttdeigen med salt, pepper, muskat og koriander. Bland alt godt sammen.
- Tilsett 1 egg, potetmel og finhakket løk.
- Tilsett vannet litt etter litt , rør godt mellom hver gang. Farsen skal bli glatt og smidig.
- Form runde kaker med en skje eller med hånden, stek de i en stekepanne med litt smør, stek til de får en gyllenbrun farge. Legg de over på ett fat mens du lager sausen.
- fremgangsmåte for sausen:
- Finhakk løken og hvitløken, fres de i en kjele med litt olje til de blir myke og får en gyllen farge.
- Kutt tomaten i terninger og ha de oppi kjelen med løken og hvitløken.
- Tilsett krydderet, fres i 5 minutter.
- Tilsett tomatpuré og bland godt
- Tilsett rødvin og vann, rør alt godt sammen. Kok på medium varme i 10 min.
- Tilsett fersk finhakket koriander, ha kjøttkakene oppi sausen og kok på svak varme i 15 – 20 minutter.
- Server kjøttkakene med litt ris og grønn salat.
0 kommentarer