Apple crumble – Eller smuldrepai med eple, er verdens letteste dessert å lage og som er super rask å lage. Smuldrepai med epler faller alltid i smak hos de fleste, med mykt saftig eplefyll og med crispy og søtt smuldre-topping.
Server smuldrepaien med litt vanilje is.
Ingredienser:
- 300 g hvetemel
- 175 g sukker
- 200 g romtemperert smør (laktosefri)
eplefyll:
- 2 stk grønne epler
- 2 stk røde epler (pink lady)
- 40 g sukker
- 1 SS hvetemel
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180 °C
- Smuldre smør, sukker og hvetemel sammen i en bakebolle.
- Kutt eplene i små terninger, ha de over i en bolle, strø over sukker og 1 SS hvetemel og bland godt.
- Smør en paiform eller kakeform med litt smør eller olje, ha eplebitene i formen og smuldre hvete-smør blandingen over eplene.
- Stek midt i ovnen i 40 – 45 minutter til smuldre-toppingen blir gyllenbrun.
- Server med litt vaniljeis
0 kommentarer