Apple crumble

Apple crumble – Eller smuldrepai med eple, er verdens letteste dessert å lage og som er super rask å lage. Smuldrepai med epler faller alltid i smak hos de fleste, med mykt saftig eplefyll og med crispy og søtt smuldre-topping.

Server smuldrepaien med litt vanilje is.

Ingredienser:

  •  300 g hvetemel
  • 175 g sukker
  • 200 g romtemperert smør (laktosefri)

eplefyll:

  •  2 stk grønne epler
  • 2 stk røde epler (pink lady)
  • 40 g sukker
  • 1 SS hvetemel

Fremgangsmåte:

  1.  Forvarm ovnen til 180 °C
  2. Smuldre smør, sukker og hvetemel sammen i en bakebolle.
  3. Kutt eplene i små terninger, ha de over i en bolle, strø over sukker og 1 SS hvetemel og bland godt.
  4. Smør en paiform eller kakeform med litt smør eller olje, ha eplebitene i formen og smuldre hvete-smør blandingen over eplene.
  5. Stek midt i ovnen i 40 – 45 minutter til smuldre-toppingen blir gyllenbrun.
  6. Server med litt vaniljeis

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg