En god og mettende rett med kjøttboller og erter!
ingredienser:
Kjøttboller:
- 500 gr kjøttdeig
- 1 stk fin hakket løk
- 1 ts pepper
- 1 1/2 ts salt
- 2 ts paprika pulver
- 1 ts spisskummen
Erter:
- 350 gr grønne erter (du kan bruke fryste eller hermetiske erter)
- 450 gr vann (om du bruker hermetiske erter , kan du bruke væsken som er igjen + litt ekstra vann)
- 2 ts gurkemeie
- 1 ts salt
- 1 1/2 SS olje
- 1 ts pepper
- 1 ts spisskummen
- 1 stk liten løk
- 4 stk fedd hvitløk (kuttet i biter)
fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene til kjøttbollene sammen og bland det godt sammen og formde til små baller.
- Stek de i stekepanne med litt olje til de blir lett gjennomstekte.
- Ha de ferdig stekte kjøttbollene over på en tallerken og sett til side.
- Fin frem en litt større og djup stekepanne.
- Finhakk løken og hvitløk.
- Varm oljen i den djupe stekepannen, tilsett løken , hvitløken , og alle krydderne. Fres alt godt sammen til den får en fin blank farge.
- Tilsett ertene og bland alt godt sammen , deretter tilsett væsken og la det små koke i 5 minutter.
- Legg de ferdig stekte kjøttbollene oppi med ertene, legg på lokk og la det småkoke på medium svak varme i 20 minutter.
velbekomme!
Tips: server med poteter eller ris.
0 kommentarer