sjokoladekake i kjele, uten ovn!
Kaken ble super saftig! Akkurat som den skulle ha vært stekt i en ovn.
Ingredienser:
- 225 g mykt smør
- 225 g sukker
- 4 stk egg
- 145 g mel
- 55 g kakaopulver
- 2 ts bakepulver
Fremgangsmåte:
- Ha smør og sukker i en stor bolle, eller i en kjøkkenmaskin.
- Visp det sammen til det blir mykt og kremete.
- Ha ett og ett egg i om gangen, visp til alt blir godt blandet.
- Ha i melet, kakao pulveret og bakepulveret litt etter litt mens du fortsetter å vispe.
- Visp i 5 minutter sånn at alt er godt blandet.
- Smør en rundt kakeform med litt smør eller olje, som får plass oppi en stor kjele.
- Hell kakerøren i formen
- Bruk en kjele som er bredere enn kakeformen og dyp nok for at kaken får hevet seg.
- Legg en tallerken eller en annen liten form opp-ned i kjelen, fyll kjelen med vann til tallerkenen nesten er dekket med vann. Den skal ikke bli helt dekket av vannet.
- Få vannet til å små koke på medium svak varme. Da deg begynner å små koke sett kaken forsiktig nedi kjelen oppå den opp-ned tallerkenen.
- Ha kaken i kjelen med medium svak varme i 30 – 40 minutter. Sørg for at det små koker hele tiden.
- Følg med på vannet, hvis det begynner å bli lite vann før det har gått 30 – 40 min hell litt ekstra varmt vann oppi kjelen.
- Stikk en tannpirker eller kniv i midten av kaken for å se om den er ferdig.
- Løft kaken forsiktig ut av kjelen, la kaken avkjøle i formen i 20 minutter , deretter ta den ut av formen og legg den på en rist for å avkjøle litt til.
Du kan pynte kaken akkurat som du vil, jeg lagde en sjokolade glasur av 100 g kokesjokolade, litt vann og melis!
Du kan også lage denne kaken i ovn hvis du foretrekker det. Da må du bare la kaken stå i ovnen på 180 grader i 35 – 40 min.
0 kommentarer