SAMOSA MED SPICY POTETFYLL!
Samosa er en liten overraskelsespakke. Du kan fylle den med det du foretrekker selv, mange pleier å fylle den med kylling eller kyllingkjøttdeig, du kan fylle den med grønnsaker alt opp til ditt eget ønske.
Jeg har valgt å fylle mine med kryddret potetfyll å det snakte utrolig godt! ?
Ingredienser :
- 3 store poteter
- 1 pk fioldeig
- 4 SS olje
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 1 stk fersk rød chili
- 1 bunt koriander
- 2 ts kvernet pepper
- 3 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- Olje til steking
Fremgangsmåte:
Finhakk løk, hvitløk og chili.
Varm 4 SS olje i en stekepanne, fres løken til den blir blank , tilsett hvitløken og fres litt til, i ca 1 minutt. Deretter ha i krydderet : pepper, spisskummen, gurkemeie. La det stå å frese på medium varme i noen minutter.
Kutt potetene i terninger og kok de møre.
Da potetene er ferdig bland løk og krydderblandingen sammen med potetene, tilsett koriander og smak til med salt etter eget ønske.
Ha fioldeigen klar. Skjær de i ruter
Legg en god skje på hver rute , å brett de sammen til trekanter.
Pensle kantene med litt vann eller mel og vann blanding. Og klem kantene godt sammen.
Stek samosaen i olje på middels varme, stek de til de får en gym gylden farge.
Legg de på litt tørke papir før servering, sånn at oljen får rent litt av.
Håper det smaker! Å ha en fortsatt fin lørdags kveld ?